- Autor: Sarkajoo
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 16 |
Lilek | 206 |
Cibule | 146 |
Česnek | 14 |
Rajčata Cherry | 125 |
Kuskus (v suchém stavu) | 80 |
Madeland light 30% | 70 |
Dochucovadla:
bazalka čerstvá, grilovací koření či koření na grilovanou zeleninu, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 3211 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 91,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1606 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 45.5, SAFA (g): 8, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Připravit si 1 lilek, rozpůlit jej a vydlabat dužninu. Vydlabaný lilek posolit a nechat půl hodiny 'vybrečet'. Po půl hodině puštěnou vodu vysušit papírovým ubrouskem. Pomůže to odstranit vodu a hořkost. Mezitím si nakrájejte cibuli, připravte kuskus a rajčátka na náplň. Rozvařte si v hrnečku oloupaná cherry rajčátka, před anebo po vypnutí přidejte bazalku, grilovací koření a rozetřený česnek. Na lilkovou náplň si připravte směs na pánvi do zlatova osmažené cibulky na olivovém oleji-tak 2 střední cibule, stačila by i jedna, dužninu z lilku, uvařená cherry rajčata a nakonec přidejte 'uvařený' kuskus. Ten si připravte během rozvařování rajčat. Vzniklou směsí naplňte 2 vydlabané poloviny lilku. Může zbýt náplň ještě tak na jednu polovinu lilku, záleží, zda budete chtít mít náplň vrchovatou či k okraji lilku. Lilek s náplní vložte do vyhřáté trouby, tak na 10 minut, pak vyndejte, posypte nastrouhaným sýrem a nechte pěkně rozpéct. Sýr lze volit: Mozarellu, eidam, parmezán. Dobrou chuť:)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.