- Autor: bigbubo
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cícer varený | 400 |
Risini combino | 250 |
Olej olivový | 25 |
Rajčata | 100 |
Cibulka jarní | 100 |
Pasta tahini | 30 |
Paprika zelená | 100 |
Česnek | 15 |
Citronová šťáva | 12 |
Dochucovadla:
čierne korenie, soľ,
Energetická hodnota celkem: 8084 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 321,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2021 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 80.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Olivový olej zmiešame so šťavou z citróna, soľou, mletým čiernym korením, pastou Tahini a pretlačeným cesnakom. Slovenskú ryžu uvaríme v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale. Scedíme a premiešame s ochuteným olejom. Necháme vychladnúť. Cibuľku, paradajky a papriku nakrájame. Pridáme k cestovine spolu s cícerom. Premiešame a necháme odstáť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.