- Autor: rimina
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí stehno s kůží | 900 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 100 |
Cibule | 200 |
Máslo čerstvé | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, tymián, rozmarýn, česnek, vývar
Energetická hodnota celkem: 9260 kJ
Bílkoviny (g): 186,
Tuky (g): 145,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 84,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2315 kJ
Bílkoviny (g): 46.5, Tuky (g): 36.3, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 21, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Krůtí spodní stehna očistíme a dáme do pekáčku. Přidáme na hrubo nakrájený celer, mrkev, cibuli, česnek. Stehna posolíme, opepříme a posypeme kmínem. Přidáme čerstvý tymián a rozmarýn. Zalijeme vývarem a poklademe plátky másla. Dáme do trouby péci. První hodinu pečeme pod poklicí, druhou bez. V případě potřeby průběžně podléváme. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.