- Autor: ivana.cirmanova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa bez kůže | 1000 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 300 |
Olej olivový | 30 |
Česnek | 10 |
Naan | 490 |
Fazolové lusky mražené | 700 |
Slanina anglická | 35 |
Dochucovadla:
Pepř, sůl, tandoori masala, popř. grilovací koření na kuře
Energetická hodnota celkem: 12941 kJ
Bílkoviny (g): 289,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 286,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1849 kJ
Bílkoviny (g): 41.3, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 40.9, SAFA (g): 5, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 6.1, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Namícháme si marinádu z jogurtu, 28 g olivového oleje, drceného česneku, pepře, směsi tandoori masala a soli (lze přidat i grilovací koření na kuře nebo jiné oblíbené koření). Krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky, vložíme do marinády a necháme je alespoň jeden den odležet v lednici. Rozpálíme troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vymažeme asi 7 gramy olivového oleje, vložíme prsa (měla by mít pokojovou teplotu) a dáme asi na 15 min péct. Mezitím uvaříme v páře nebo ve vodě fazolky (3-5 minut), na pánvi opečeme slaninu na kostičky, smícháme s fazolemi a osolíme. Jakmile se prsa upečou, vložíme do trouby chléb naan (má ho třeba Marks and Spencer), pečeme asi 5 minut. Naservírujeme prsa, fazolky a naan a podáváme. Místo fazolek a naanu lze jíst i s rýží a červenou paprikou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.