- Autor: Boruv.ka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 5 |
Kuřecí prsa bez kůže | 100 |
Žampiony | 60 |
Petržel - nať | 10 |
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek) | 14 |
Cibule | 25 |
Rýže parboiled (uvařená) | 80 |
Energetická hodnota celkem: 1142 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nakrájíme si kuřecí prsa, žampiony, pertželku, cibuli. Na pánev dáme rozehřát 1-2 lžičky řepkového nebo olivového pleje a přidáme cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nakrájená kuřecí prsa, zprudka osmahneme a zalijeme vodou tak, aby byla téměř ponořená, ale ne úplně. Přidáme žampiony, bujon, pepř ( můžete pro změnu i kari ) a dusíme cca 15 minut. Poté přidáme petrželku a dusíme ještě cca 5 minut. Měla by se vyvařit voda tak, aby vám zbylo jen trošičku sosu. Jako přílohu můžeme dát rýži, kuskus, brambory. bramborovou kaši .. Dobrou chuť ! Boruv.ka
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.