- Autor: Boruv.ka
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 760 |
Slanina anglická | 150 |
Cibule | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 70 |
Okurky sterilované průměr | 170 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Hořčice plnotučná průměr | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, masox ( nemusí být )
Energetická hodnota celkem: 11601 kJ
Bílkoviny (g): 204,
Tuky (g): 168,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 967 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 8.1, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Recept není úplně můj, ale inspirovala jsem se jím a trochu ho poupravila. Takže: Hovězí maso očistíme a prošpikujeme slaninou / část si necháme do omáčky /, osolíme, opepříme a na oleji zprudka a krátce opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme na talíř. V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatohněda. Podlijeme trochou horké vody (asi 250 ml) a tzv. „odrestujeme“ – cibule tak chytne jednotnou hnědou barvu, poté zaprášíme / použila jsem špaldovou / moukou, osmahneme, opět podlijeme vodou (asi 800 ml) vody, přidáme lžíci hořčice / nemusí být /, vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Nebo uvaříme v papiňáku 50 minut, doba vaření se tím výrazně zkrátí. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme na malé kousíčky. Druhou část špeku nakrájíme na kostičky a vypečeme, do tohoto základu vložíme na malé kostičky nakrájené kyselé okurky, orestujeme. Vše včetně vejce ( ale to nemusíte vůbec dávat ) vsypeme do omáčky a podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme. Podáváme s rýží či jinou přílohou, ale v rámci dietního režimu bude rýže asi nejvhodnější.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.