- Autor: Boruv.ka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jahody | 100 |
Ricotta | 200 |
Mouka špaldová celozrnná | 30 |
Piniové oříšky | 15 |
Bílek | 105 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Dochucovadla:
stévia, špetka soli
Energetická hodnota celkem: 2857 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1429 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 4
Postup přípravy
Vyšleháme 3 bílky se špetkou soli na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme kelímek ricotty ( 200g ), piniové oříšky ( já je neměla, tak je nahradila vlašskými ořechy ), přidáme špaldovou mouku. Opékáme na pánvi. Jako ovocnou přílohu můžete dát cokoliv podle sezóny nebo zásob doma ;-) Fantazii se meze nekladou. Použila jsem mražené jahody, lehce je ohřála, rozmixovala a přidala stévii na oslazení. A nebo můžete polít jogurtem či tvarohem MADETA stracciatella, tiramisu atp. Je to zdravé mlsání, dobrou chuť !
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.