- Autor: Basty
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčatové pyré | 200 |
vývar | 600 |
Rajčata | 200 |
Olej olivový | 20 |
Koření průměr | 1 |
Sůl | 3 |
zakysaná smetana 16% | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 8 |
Cibulka jarní | 10 |
Celer řapíkatý | 10 |
Dochucovadla:
oregano,bazalka
Energetická hodnota celkem: 2227 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 557 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Na oleji necháme krátce orestovat zeleninu a přidáme protlak (pyré). Po další minutce restování přidáne na chvilku bobkový list, pak zalijeme vývarem. Přidáme rajčata oloupaná a pokrájená na kostky. Až se trošku podusí (5-10 min) vytáhneme koření a zeleninu rozmixujeme. Přidáme 1-2 PL zakysané smetany rozmíchané s moukou, necháme chvilku provařit. Nakonec přidáme pořádnou hrst bylinek a odstavíme. Lze přidat i kousek másla pro zjemnění. Podává se s těstovinami a v kaloričtější verzi s parmezánem
Komentáře je možné psát až po přihlášení.