- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hořčice Dijon | 10 |
Vejce celá průměr | 110 |
Solamyl bramborový škrob | 40 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 60 |
Česnek | 15 |
Krůtí prsa bez kůže | 1000 |
Sójová omáčka | 11 |
Dochucovadla:
zázvor, sůl,
Energetická hodnota celkem: 7851 kJ
Bílkoviny (g): 246,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 981 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 5.1, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vejce(2ks) vyšleháme metličkou, postupně přidáme 2 PL solamylu, 1 PL mletého zázvoru, 4 PL oleje, 1 PL sojové omáčky, jednu vrchovatou kávovou lžičku hořčice Dijon a jednu lžičku soli. Nakonec přidáme 2-3-stroužky prolisovaného česneku. Promícháme. Uvedené množství marinády vystačí asi na kilo masa. Maso nakrájíme na plátky, jenom naklepeme, nesolíme. Naklepané plátky vložíme do marinády a necháme marinovat do druhého dne. Při konečné úpravě maso orestujeme, nejlépe na nepřilnavé pánvi lehce potřené olejem. Jako přílohu můžeme zvolit brambory nebo rýži, případně bramborový salát + salát z čerstvé zeleniny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.