- Autor: Toraneko
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 300 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Energetická hodnota celkem: 4200 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 204,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
1.den: Do velké sklenice nasypeme 100 g mouky a přilijeme cca 100 ml vlažné vody, zamícháme, mělo by to mít kašovitiu konzistenci (ne moc řídké). Přikryjeme potravinářskou folií a zagumičkujeme. Dáme na teplé místo (kolem 30°C) a necháme do druhého dne. 2.den: Přimícháme dalších 100 g mouky a tolik vlažné vody, ať to má opět kašovitou konzistenci. Těstíčko už by mělo být nakyslé a tvořit bublinky. Dáme zpět na teplé místo 3. den opakujeme 2.den 4.den: Hotovo! Můžeme péct chleba. Ale předtím ještě odebereme dvě lžíce kvásku do čisté sklenice, přidáme mouku a vodu a vedeme ho dál a dál...čím déle ho vedeme, tím je lepší a vyzrálejší, rychleji a lépe vybíhá a těsto je taky mnohem lepší
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.