- Autor: Basty
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 80 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 400 |
Ocet | 20 |
Mouka pšeničná polohrubá | 40 |
Česnek | 3 |
Celer řapíkatý | 20 |
Lilek | 210 |
Mrkev | 80 |
Olej olivový | 22 |
Cibulka jarní | 20 |
Cibule | 50 |
Energetická hodnota celkem: 7901 kJ
Bílkoviny (g): 108,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 304,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1317 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 50.7, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
zvlášť připravit čočku. na oleji orestovat zeleninu, zaprášit moukou a po dalším restování zalít studeným vývarem z čočky. přidat zeleninu, nechat chvíli provařit do zhoustnutí, ale zelenina by měla zůstat nerozvařená. Podává se s pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.