Kategorie receptů
- Autor: MonikaFranca
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chřest | 500 |
Brambory (syrové) | 750 |
Dochucovadla:
Pepř, sůl, čerstvé máslo. Nešlo přidat do ingrediencí, neb 100g je moc :-)
Energetická hodnota celkem: 2975 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 992 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 51.7, SAFA (g): 0, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
jednoduchou přípravou vynikne božská chuť zeleného chřestu, který je lahodný sám o sobě. Čerstvý zelený chřest oloupeme asi do 1/3 odspodu. Opláchneme a promneme s 1 lžičkou soli. Brambory okrájíme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm. Opláchneme, rozložíme na napařovač a pokmínujeme. Brambory a chřest rozložíme každé na zvláštní napařovač. Dusíme 9 minut v parní troubě. Po ukončení proramu ještě horké poklademe plátky čerstvého másla, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.