TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Chřest v parní troubě

Zpět
  • Autor: MonikaFranca
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Chřest500
Brambory (syrové)750

Dochucovadla:

Pepř, sůl, čerstvé máslo. Nešlo přidat do ingrediencí, neb 100g je moc :-)

Energetická hodnota celkem: 2975 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 155, SAFA (g): 0, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 992 kJ

Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 51.7, SAFA (g): 0, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

jednoduchou přípravou vynikne božská chuť zeleného chřestu, který je lahodný sám o sobě. Čerstvý zelený chřest oloupeme asi do 1/3 odspodu. Opláchneme a promneme s 1 lžičkou soli. Brambory okrájíme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm. Opláchneme, rozložíme na napařovač a pokmínujeme. Brambory a chřest rozložíme každé na zvláštní napařovač. Dusíme 9 minut v parní troubě. Po ukončení proramu ještě horké poklademe plátky čerstvého másla, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem dle chuti.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři