- Autor: klokockovaeva
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Masox (hotový výrobek) | 10 |
Cibule | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Hořčice plnotučná průměr | 15 |
Sůl | 15 |
Česnek | 10 |
Vepřová kýta | 1500 |
Dochucovadla:
Jakékoliv bylinky, např. bazalka, petrželka, libeček a ani nemusíte dávat hořčici
Energetická hodnota celkem: 9935 kJ
Bílkoviny (g): 302,
Tuky (g): 126,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 994 kJ
Bílkoviny (g): 30.2, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 0.8, SAFA (g): 5, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kýtu opláchneme, nařízneme horní část po asi 2 cm a do řezů vtíráme bylinky s hořčicí, česnekem, solí a trochou oleje z česneku. Poté maso doosolíme a dáme do hrnce či pekáče na nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou. Pečeme asi hodinu na 180 a pak půl hodinky na 240 stupňů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.