- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Krupice pšeničná | 140 |
Žloutek | 20 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 20 |
Hrušky kompotované | 200 |
Máslo čerstvé | 10 |
Dochucovadla:
sůl, skořice
Energetická hodnota celkem: 4216 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 163,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1405 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 54.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 19.3, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tvaroh utřeme s žloutkem, špetkou soli a postupně zapracujeme krupici. Necháme 30 minut v lednici odpočinout, tvoříme malé knedlíčky cca 3cm (jen rukama namočenýma ve vodě) a vaříme cca 8 minut. Na másle rozpustíme cukr necháme trochu zkaramelizovat, přidáme kompotované hrušky i s nálevem a svaříme. Ochutíme skořicí, Neuvařené knedlíčky se dají zamrazit a zmrazené pak uvařit, obměna přelivu je na Vás - jahody, maliny, borůvky, povidla, džem, ale pozor jelikož nejsou sladké dají se jíst i naslano třeba se zelím a kouskem šunky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.