- Autor: stepnikukacka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 800 |
Rýže parboiled (uvařená) | 800 |
Mouka pšeničná hladká | 45 |
Bujón hovězí | 11 |
Cibule | 270 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 55 |
Dochucovadla:
Sůl, pálivá paprika, indické koření na způsob kari
Energetická hodnota celkem: 11807 kJ
Bílkoviny (g): 192,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 270,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1476 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 12.1, Sacharidy (g): 33.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku a plátky masa (nesolíme, nekořeníme) zatáhneme z každé strany, aby maso zůstalo šťavnaté. Osolíme, opaprikujeme, přidáme indické koření. Přilijeme 700 ml vody, dáme jednu kostku bujónu a vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Pak maso vyndáme a v troše vody rozmícháme mouku zalijeme omáčku. Provaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s uvařenou rýží. Můžeme posypat nakrájenou cibulkou. 1 porce je 100 g rýže, 100 g masa a 130 g omáčky.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.