- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 20 |
Paprika červená | 100 |
Strouhanka | 30 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cibule | 100 |
Vepřová kýta | 240 |
Lilek | 300 |
Česnek | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čubrica, římský kmín nebo směs koření na mlété masa či dle chuti
Energetická hodnota celkem: 3321 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1661 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 30.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme vypotit, po 10 až 15 minutách osušíme a nameleme/nasekáme nejemno spolu s kýtou cibulí a paprikou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, olej, strouhanku osolíme o ochutíme. Na plech s pečícím papírem děláme kopečky lžičkou nebo rukama forumujeme kuličky. Z tohoto množství mám tak 30 kuliček. Tedy 15 kuliček na porci - velké množství a málo kcal. Peču na 180°cca 20 minut, nakonec můžeme zapéct "na kůrčičku" na 220° tak 5 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.