- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana na vaření 10% | 250 |
Sádlo vepřové škvařené | 20 |
Cibule | 125 |
Vepřová plec | 500 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Bujón průměr (hotový) | 400 |
Dochucovadla:
soľ, mleté čierné korenie, majoránka
Energetická hodnota celkem: 6743 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 55,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 1124 kJ
Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 9.2, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 2.2
Postup přípravy
Na masti osmažíme čibuľu, pridáme červenú papriku, bravčivé mäso pokrájame na kocky. Posolíme, pridáme mleté čierné korenie, majoránku a dusíme cca 10 minut, kým sa odparí všetka šťava, ktorú mäso pustilo. Podlejeme cca 2-dl horúcej vody a dusíme cca 30 minút. Pridáme pokrajanú a premytá domácu kyslú kapustu. Pridáme ešte asi 2 dl horúcej vody a dusíme ďalších 30 minút, pridáme smotanu a tavený syr karicku a necháme ešte chvíľu povariť. Vypneme plyn a necháme ešte pod pokrievkou dojsť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.