- Autor: bajucha
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa sterilovaná | 200 |
Banány | 250 |
Vejce celá průměr | 120 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 100 |
Med | 20 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 20 |
Sojový nápoj Bio Natural (Provamel) | 150 |
Mandle | 30 |
Dochucovadla:
soda bicarbona, prášek do pečiva. (chilli, zázvor)
Energetická hodnota celkem: 5847 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 134,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 105,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
2 řepy rozmixujeme se 2 banány a trochou mléka (používám rostlinné), přidáme 2 vejce, 2 lžíce holandského kakaa a 50 gr čokolády rozpuštěné ve zbytku mléka. Dosladíme 2 lžícemi medu. Vše promícháme. Rovnoměrně rozprášíme a vmícháme prášek do pečení a sodu bicarbonu. Dle chuti můžeme přidat chilli nebo šťávu ze zázvoru, případně nasekané mandle a jiné oříšky. Směs vylejeme do pečícím papírem vystlané formy (průměr 20 cm, i tak vyjde dort dost nízký). Peče se alespoň 40 min při střední teplotě. Po vychladnutí přelijeme polevou ze zbylých 50 gr čokolády rozpuštěných v trošce mléka..
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.