- Autor: Marcelah
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Johannisbeeren Marmelade | 50 |
Lískové ořechy | 100 |
Mouka pšeničná bílá | 200 |
Mouka špaldová celozrnná | 175 |
Hafer-Vollkorn 100% Kölln | 250 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 250 |
Butter Landliebe | 250 |
Dochucovadla:
špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva
Energetická hodnota celkem: 25099 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 300,
Sacharidy (g): 582,
SAFA (g): 120,
Cukry (g): 263,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 627 kJ
Bílkoviny (g): 2.6, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a vejci. Přidáme špetku soli, ovesné vločky, hladkou a celozrnnou mouku prosátou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mleté ořechy. Těsto propracujeme, vyválíme do dvou válečků a každý rozdělíme na 20 kousků. Z kousků těsta vytvarujeme koláčky, které mají uprostřed důlek. Vyrovnáme je na plech, do důlku rozdělíme rybízovou marmeládu a dáme do rozehřáté trouby péci. Pečeme 20 minut při 190°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.