- Autor: lindahan
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuskus (v suchém stavu) | 250 |
Žampiony sterilované ve slaném nálevu | 250 |
Cibule | 60 |
Kuřecí prsa bez kůže | 350 |
Smetana na vaření 10% | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kari
Energetická hodnota celkem: 6694 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1674 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvaříme si kuskus v osolené vodě. Orestujeme cibulku na velké kusy společně se sterilovanými houbami do zlatova. Vyjmeme z pánve. Na pánvi potom orestujeme na malé kousky pokrájené kuřecí maso, které ochutíme kari, solí a pepřem. Jakmile se maso osmahne zalijeme ho smetanou (10-12%) a pridame zpet cibulku s houbami. Provarime cca 3 min a vypneme. V hrnci, kde se varil kuskus smícháme vše dohromady. Hotovo :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.