- Autor: Boruv.ka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika zelená | 220 |
Houby čerstvé průměr | 300 |
Rýže parboiled (v suchém stavu) | 120 |
Rajčata | 240 |
Česnek | 17 |
Olej olivový | 15 |
Cibule | 70 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 130 |
Dochucovadla:
sůl pepř
Energetická hodnota celkem: 3865 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 139,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1288 kJ
Bílkoviny (g): 17.7, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 46.3, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 9.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rozpůlte česnek a opečte dozlatova na pánvi s olivovým olejem , odložte stranou pro pozdější použití. Do stejného oleje přidejte nakrájenou cibuli, papriku, okapaného tuňáka ve vlastní šťávě a houby. Opékejte několik minut, přidejte pepř, sůl, nakrájené rajče a nechte opékat ještě 5 minut. Zamíchejte, vložte do zapékací misky, přidejte vodu a rýží v poměru 2:1. Přidejte orestovaný předpřipravený česnek, dosolte nebo přidejte oblíbené koření a nechte v předehřáté troubě asi 20 minut. Dělám to v elektrické troubě na 200°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.