- Autor: klaudina
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 50.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slunečnicová semínka | 50 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 30 |
Med | 100 |
Máslo čerstvé | 130 |
Vlašské ořechy | 50 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Ovesné vločky jemné | 100 |
Dochucovadla:
1,5 lžičky sody, skořice, vanilka, semínka, mak, ...
Energetická hodnota celkem: 12770 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 170,
Sacharidy (g): 328,
SAFA (g): 82,
Cukry (g): 202,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 255 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 6.6, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi a vše dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150 °C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení roztečou na tenké placičky. Pečte 15–20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.