- Autor: IlonkaS
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Energetická hodnota celkem: 14311 kJ
Bílkoviny (g): 177,
Tuky (g): 94,
Sacharidy (g): 450,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 3578 kJ
Bílkoviny (g): 44.3, Tuky (g): 23.5, Sacharidy (g): 112.5, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 3.3
Postup přípravy
Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme. Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa (podle druhu a kvality asi 25 - 45 minut). Mezitím v půl hrnku vody rozkvedláme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme, do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, salám a vejce, vrátíme maso, přiklopíme a ještě asi 15 minut společně provaříme. Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.