TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Znojemské plátky

Zpět
  • Autor: IlonkaS
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 14311 kJ

Bílkoviny (g): 177, Tuky (g): 94, Sacharidy (g): 450, SAFA (g): 33, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 3578 kJ

Bílkoviny (g): 44.3, Tuky (g): 23.5, Sacharidy (g): 112.5, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 3.3

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme. Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa (podle druhu a kvality asi 25 - 45 minut). Mezitím v půl hrnku vody rozkvedláme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme, do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, salám a vejce, vrátíme maso, přiklopíme a ještě asi 15 minut společně provaříme. Podáváme s rýží.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři