- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené | 1000 |
Salám gothajský | 300 |
Eidam 45% | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Vejce celá průměr | 220 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 12138 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 171,
Sacharidy (g): 190,
SAFA (g): 88,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 2023 kJ
Bílkoviny (g): 23.7, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 31.7, SAFA (g): 14.7, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 2.7
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pekáč lehce vymažeme olejem, přidáme brambory, na kostičky nakrájený salám a sýr, smícháme, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dáme zapéct asi na 40 minut na teplotu 180°C. Podáváme se zeleninou nebo se salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.