- Autor: posren
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Broskve | 400 |
Cottage 20% průměr | 100 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 100 |
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Celer řapíkatý | 120 |
Chilli omáčka | 5 |
Med | 15 |
Destiláty, lihoviny 40 % alkoholu (vodka, slivovice, whisky) | 10 |
Worcester | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2828 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 75,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 707 kJ
Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Jogurt a sýr cottage smíchat, ochutit solí a pepřem, přidat chilli omáčku, worchester a med. Dochutit případně citrónem, aby byla omáčka sladko - kyselo - pálivá. Vmíchat nakrájené vařené kuřecí maso, 2 broskve a řapíkatý celer. Druhé 2 broskve rozkrájet na dílky, zakapat likérem s ovocnou příchutí a krátce marinovat. Na talíř naložíme část marinované broskve, přidáme salát a zdobíme kouskem zelené bylinky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.