- Autor: sidonika
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Cibule | 200 |
Játra vepřová | 500 |
Dochucovadla:
sladká paprika, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 4207 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1052 kJ
Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli a necháme zeskovatět, přidáme papriku a necháme ji spojit s cibulkou a olejem, vložíme játra a krátce osmahneme. Když se začnou přichytávat k hrnci,opepříme je, zaprášíme moukou, zamícháme a zelejeme vodou zamícháme a vaříme dokud játra nezměknou. Nakonec osolíme. podáváme s rýží nebo bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.