- Autor: Basty
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 700 |
Fazole (v suchém stavu) | 200 |
Olej olivový | 25 |
Cibule | 100 |
Cuketa | 200 |
Kuřecí vývar domácí | 500 |
Česnek | 5 |
Dochucovadla:
paprika červená sladká, domácí nebo koupená směs na kari, sůl, půlka limetky nebo citronu,
Energetická hodnota celkem: 8921 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 338,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1784 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 67.6, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 12.4, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1
Postup přípravy
variace na indickou kuchyni. předem namočené fazole uvařit (papiňák zkrátí dobu namočení i vaření), v hrnci na trošce oleje podusit cibuli, orestovat koření, naředit limetkovou šťávou (z 1/2) přidat nakrájené oloupané brambory,zalít zeleninovým vývarem, povařit, přidat cuketu, povařit do měkka. Ke konci varu přidat fazole i s vývarem,dochutit stroužkem rozetřeného česneku, nakonec podle chuti vmíchat listy koriandru .
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.