- Autor: Pet82
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 600 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Rozinky | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 |
Vločky ovesné | 40 |
Mandle | 100 |
Máslo čerstvé | 170 |
Dochucovadla:
skořice, sůl
Energetická hodnota celkem: 16755 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 198,
Sacharidy (g): 488,
SAFA (g): 103,
Cukry (g): 277,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2394 kJ
Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 28.3, Sacharidy (g): 69.7, SAFA (g): 14.7, Cukry (g): 39.6, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jablka oloupene a nakrájíme na malé kouskz. SMícháme s rozinkami, trochou cukru a skořicí a dáme do vymazaného pekáčku na 10 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Mezitím smícháme mouku, cukr a máslo do drobenky. Nakonec přidáme vločky a posekané mandle. Vše nasypeme na jablka a dáme opět do trouby na 20 minut. Podáváme se zakysanou smetanou nebo jen tak.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.