- Autor: anubis
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 800 |
Cibule | 120 |
Sádlo vepřové škvařené | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Smetana do omáček 19% | 200 |
Žampiony | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, hořčice
Energetická hodnota celkem: 7726 kJ
Bílkoviny (g): 171,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 60,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1288 kJ
Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 10, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso nařízneme, aby se nekroutilo. Naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Obalíme v hladké mouce. Na sádlo dáme cibulku. Postupně dáváme plátky masa, orestujeme je z obou stran. Dusíme ve vlastní šťávě. Máme li všechny plátky zatažené, podlijeme horkou vodou. Přidáme kmín, Masox, přiklopíme a dusíme. Žampiony v plechovce slijeme, pokud používáme čerstvé, očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme do omáčky. Ještě chvíli povaříme, přidáme smetanu (ne celou- stačí 200 ml), necháme lehce vařit (ale ne bublat, aby se smetana nesrazila), rozmícháme hladkou mouku ve vodě a dle potřeby zahustíme. Zahustíme a podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.