- Autor: .lelinka.
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zlatá Haná | 180 |
Cukr moučka | 280 |
Rebarbora | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Žloutek | 20 |
Mouka žitná celozrnná | 250 |
Energetická hodnota celkem: 13782 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 145,
Sacharidy (g): 190,
SAFA (g): 60,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 689 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejprve si smícháme změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rebarboru si nakrajíme na kousky a poklademe ji rovnoměrně na těsto. Drobenku si připravíme tak, že si v míse smícháme mouku, cukr a máslo. Vše dobře propracujeme. Na závěr koláč posypeme drobenkou a dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Tahle klasika prostě chutná vždycky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.