- Autor: posren
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 20 |
Vejce celá průměr | 25 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 40 |
Vlašské ořechy | 50 |
Listové těsto | 250 |
Dochucovadla:
špetka skořice
Energetická hodnota celkem: 7269 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 121,
Sacharidy (g): 137,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 363 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 6.9, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Listové těsto rozválet, potřít změklým máslem a posypat mletými ořechy smíchanými s hnědým cukrem. Srolovat do závinu a nakrájet na 20 stejných kousků. Jednotlivé šnečky poskládat na pečící papír, nahoru špetku skořice a potřít rozšlehaným vejcem. Pečeme v trobě předehřáté na 180°C do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.