- Autor: Ifka81
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 750 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Cibule | 100 |
Paprika červená | 120 |
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek) | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Víno bílé suché | 75 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 150 |
Rajský protlak | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, 1 lžíce mletá paprika.
Energetická hodnota celkem: 7787 kJ
Bílkoviny (g): 161,
Tuky (g): 108,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1947 kJ
Bílkoviny (g): 40.3, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Naklepané, osolené, opepřené plátky masa opéct po obou stranách a vyjmout. Zpěnit cibulu, zasypat ji moukou a 1 min. osmažit. Přimíchat papriku, zalít 300ml vývarem, 2 min. vařit. Přidat víno, 1 lžičku rajčatového protlaku a ještě 2-3 min. povařit. Do šťávy přidat maso a 20 min dusit. Nakonec přimíchat smetanu a dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.