- Autor: Agasi
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 300 |
Kuřecí prsa bez kůže | 170 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 100 |
Eidam 30% | 20 |
Dochucovadla:
česneková sůl
Energetická hodnota celkem: 2927 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1464 kJ
Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osmahneme zprudka na oleji, přisypeme suchou rýži, zlehka orestujeme, osolíme a zalejeme vodou-postupujeme dál jako při klasickém rizotu, ke konci přidáme na povrch hromadu čerstvého špenátu, který pod poklicí zavadne a poté jej vmícháme do rizota, nakonec přidáme nastrouhaný sýr.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.