- Autor: oupsniki
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 240 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 125 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 300 |
Med | 10 |
Jablka | 230 |
Skořice | 5 |
Energetická hodnota celkem: 5223 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 209,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 653 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 26.1, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jednoduše: 2 hrnky vloček (ideální jsou jemné ovesné vločky, já je neměla, tak jsem tyčovým mixérem jemně "rozdrtila" ty klasické), 1/2 hrnku vody, 2 bílé jogurty, 1-2 lžičky medu, větší jablíčko, skořice dle chuti. Vločky zalejeme vodou, přidáme jogurt a med, promícháme. Do vedlejší misky si připravíme na kousky nakrájené jablko a ochutíme ho skořicí. Rozdělíme si těsto na poloviny, první polovinu rozprostřeme na plech, na těsto naklademe jablíčka a vše přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Tento recept jsem odkoukala z facebooku a je fakt super, pokud vás honí mlsná nebo jen tak na snídani.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.