Kategorie receptů
- Autor: Ratuska
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 700 |
Hořčice plnotučná průměr | 40 |
Cibule | 100 |
Brambory (syrové) | 800 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 800 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, grilovací koření
Energetická hodnota celkem: 9750 kJ
Bílkoviny (g): 158,
Tuky (g): 117,
Sacharidy (g): 165,
SAFA (g): 58,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1625 kJ
Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Pokud jsou plátky velké, ještě je nakrájíme na půlky na velikost malých medailónků. Maso můžeme trochu naklepat. Z obou stran maso osolíme, potřeme hořčicí a uložíme do pekáče. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Rovnoměrně ji rozložíme na maso. Větší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Takto nakrájené brambory uložíme na maso s cibulí tak, aby bylo vše dobře zakryto. Brambory osolíme a podle chuti přidáme např. grilovací koření. Na brambory nalijeme smetanu. Vše ještě podlijeme vodou. Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě na asi 200 - 220 °C přibližně 90 - 105 minut, dokud nebude maso měkké. Podle potřeby průběžně podléváme vodou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.