TOPlist
Sledujte nás:

Zapečené vepřové maso na smetaně

Zpět
  • Autor: Ratuska
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, grilovací koření

Energetická hodnota celkem: 9750 kJ

Bílkoviny (g): 158, Tuky (g): 117, Sacharidy (g): 165, SAFA (g): 58, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1625 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Pokud jsou plátky velké, ještě je nakrájíme na půlky na velikost malých medailónků. Maso můžeme trochu naklepat. Z obou stran maso osolíme, potřeme hořčicí a uložíme do pekáče. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Rovnoměrně ji rozložíme na maso. Větší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Takto nakrájené brambory uložíme na maso s cibulí tak, aby bylo vše dobře zakryto. Brambory osolíme a podle chuti přidáme např. grilovací koření. Na brambory nalijeme smetanu. Vše ještě podlijeme vodou. Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě na asi 200 - 220 °C přibližně 90 - 105 minut, dokud nebude maso měkké. Podle potřeby průběžně podléváme vodou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři