- Autor: Kataalka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Piškoty cukrářské | 100 |
Rozpustná káva, turek bez mléka a cukru | 250 |
Rum hnědý | 5 |
Cukren sypké | 200 |
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Sladká pomazánka Choceňská | 200 |
Energetická hodnota celkem: 9527 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 103,
Sacharidy (g): 316,
SAFA (g): 68,
Cukry (g): 270,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 953 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 31.6, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém. Kávu necháme vychladit a zamícháme do ní rum. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty. Ty pokapeme rumem s kávou. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem. Připravený krém dáme ztuhnout do lednice. Vychlazený jej podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.