- Autor: noranovakova
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fitness cereální lupínky (Nestlé) | 100 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 300 |
Vločky ovesné | 400 |
Jablka | 400 |
Med | 20 |
Energetická hodnota celkem: 9712 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 411,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 107,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 971 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 41.1, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky necháme smočit ve vodě, můžeme použít i štávu z vymačkaných jablek.Celozrnné lupínky rozdělíme na 2 polovinu rozmixujeme na hladkou hmotu a smícháme s ovesnými vločkami. 2. polovinu vložíme dovnitř závinu. Jablíčka olopeme, nastrouháme. Hladkou hmotu z ovesných vloček ochutíme skořicí, přidáme nasekané celozrnné lupínky, můžeme přidat nekalorické sladidlo. Na pečicí papír rozetřeme polovinu hladké hmoty z vloček a lupínků cca 1,5 cm vysokou. Na ní položíme jablíčka se skořicí a zbytek lupínků. Na vrch opět klademe vrstvu hladké hmoty, kterou překryjeme jablka. Dáme zapéct do trouby cca na 30 minut při 180 st.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.