- Autor: veribuja
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně libová | 100 |
Olej olivový | 10 |
Hořčice plnotučná průměr | 5 |
Brambory rané | 30 |
Hrášek | 50 |
Máslo čerstvé | 5 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, šalvěj
Energetická hodnota celkem: 1378 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vepřovou pečeni potřeme dijonskou horčicí, olejem a sekanou šalvějí. Osolím, opepříme a pečeme na pánvi po obou stranách 3 minuty. Brambory nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě vaříme doměkka. Těsně před koncem přidáme do vroucí vody kuličky hrášku, krátce povaříme scedíme. Prolisujeme přes jemné síto, přidáme máslo, mléko a vyšleháme na jemné pyré, dosolíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.