- Autor: smajlikjana
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 300 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Mouka pšeničná polohrubá | 300 |
Vejce celá průměr | 110 |
Kypřící prášek do pečiva | 15 |
Flora | 80 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 15 |
Čokoláda hořká 85 % průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 13164 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 491,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 252,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 658 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 24.6, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 12.6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nastrouháme 2 jablka i se slupkou, přidáme mouku, cukr, 2 vejce, PRDOPEČ, rozpuštěné máslo,2 lžíce kakaa. Zamícháme a dáme do pekáčku na pečící papír. Pečeme na 180 stupňů asi 25-30 minut. Po dopečení ihned poklademe kousky čokolády, která se rozpustí a jen ji rozetřeme. Necháme stuhnout a můžeme podávat. V létě, když mi vyrostou na zahradě cukety, tak ještě mladými plody nahradím jablka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.