- Autor: jitakaj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 50 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Zeleninová směs Wok mražená průměr (Bonduelle) | 350 |
Kuřecí stehno bez kůže | 200 |
Bulgur (v suchém stavu) | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky
Energetická hodnota celkem: 5322 kJ
Bílkoviny (g): 80,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 141,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1774 kJ
Bílkoviny (g): 26.7, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 47, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 6.7, Vláknina (g): 12.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájíme 1 střední cibuli, orestujeme na řepkovém oleji. Přidáme mraženou zeleninu a krátce dusíme. Uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a vykostíme.(kosti a kůže můžeme použít na vývar) Maso nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině. Bulgur uvaříme dle návodu a přidáme k zelenině a kuřeti. Směs promícháme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem. Hotový pokrm můžeme dochutit bylinkami, přidat zeleninovou oblohu. Celková hmotnost hotového pokrmu 860 g . Na jednu porci připadá 280 g. Celkem slušná hromádka :-) Cena jedné porce - cca 25,- Kč Uzená stehna kupuji v Penny. Jsou balená po 2 kusech, cena cca 33 Kč.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.