- Autor: sequanka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné | 130 |
Bílek | 100 |
Žloutek | 20 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 130 |
Tvaroh odtučněný průměr | 120 |
Jahody | 200 |
agavový sirup | 25 |
Kypřící prášek do pečiva | 2 |
Energetická hodnota celkem: 3751 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 125,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 625 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Nejprve jsem připravila náplň = jahody nakrájené na kostičky smícháme s tvarohem. Potom jsem připravila těsto = z bílků (3 ks) vyšleháme sníh, žloutek smícháme s jogurtem, rozemletými vločkami, práškem do perníku a medem. Potom vmícháme opatrně sníh z bílků a těsto nalejem do pekáčku/formy, který vyložíme pečícím papírem. Nahoru rozetřeme tvaroh s ovocem a pečeme cca 30 minut na cca 180C
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.