- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřové libové průměr | 100 |
Cibule | 105 |
Voda | 50 |
Zelí bílé hlávkové | 300 |
Ocet | 3 |
Knedlíky houskové | 80 |
Energetická hodnota celkem: 2294 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte, osolte, opepřete a vložte do pekáče. Obložte drobně nakrájenou cibulí, podlijte vodou, přiklopte a pečte zhruba půl hodiny, než je maso měkké. Je-li třeba, podlévejte maso horkou vodou. Zelí omyjte, nakrájejte na nudličky a vsypte do hrnce. Zalijte vodou a duste do měkka, přidejte nadrobno nakrájenou podušenou cibuli, oslaďte, okyselte, osolte, okmínujte, promíchejte a už nevařte. Podávejte s houskovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.