- Autor: shipka45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Dochucovadla:
po 3 zrnká čierneho aj nového korenia, 1 menší bobkový list, šťava z 1/2 citróna, soľ,
Energetická hodnota celkem: 1775 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 888 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Postup: Uvaríme si aspik: do vody dáme 1/2 kocky masoxu, zrnká korenia, bobkový list, citrónovú šťavu, podľa potreby prisolíme a prevaríme. V troche vody roztopíme želatínu a vlejeme ju do uvareného vývaru. za stáleho miešania dáme zohrievať až pokiaľ sa želatína nespojí s vývarom. (Nesmie nám začať vrieť!) Vhodné menšie misky alebo formičky opláchneme studenou vodou a na spodok každej nalejeme troška uvarenej želatíny. Necháme v chladničke stuhnúť. Na vrstvu stuhnutého aspiku vo formičkách pokladieme plátky šunky, kolieska natvrdo uvareného vajca a po troche hrášku a karotky. Nakoniec všetko zalejeme aspikom a necháme dobre stuhnúť v chladničke.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.