- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 150 |
Mouka pšeničná polohrubá | 280 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Energetická hodnota celkem: 13896 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 167,
Sacharidy (g): 410,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 204,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1737 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 20.9, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 25.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Utřeme vejce s cukrem. Postupně vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva a mléko. Část těsta ochutíme kakaem a zvlášť vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.