- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 7 |
Cibule | 15 |
Česnek | 5 |
Rajský protlak | 30 |
Rajčata | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 40 |
Dochucovadla:
provensálské bylinky bobkový list nové koření sůl, mletý pepř, drcený kmín.
Energetická hodnota celkem: 1732 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme a pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmemeho ze štávy a uchováme v teple. Mouku rozmícháme asi ve dvou lžících vody, masovou šťávu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.