- Autor: Pavav
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těsto listové | 500 |
Špenátové listy mražené | 450 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 100 |
Cibule | 100 |
Olej olivový | 20 |
Sůl | 0 |
pepř | 0 |
bazalka | 0 |
Vejce celá průměr | 25 |
Dochucovadla:
sůl pepř bazalka kmín
Energetická hodnota celkem: 10055 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 147,
Sacharidy (g): 200,
SAFA (g): 79,
Cukry (g): 74,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1006 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 14.7, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 7.9, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Vyválené listové těsto potřeme oliv. olejem. Poklademe šunkou, natřeme spařený listový špenát, poklademe proužky cibule, opepřime, osolime, posypeme bazalkou. Zavineme, potřeme vejcem a posypeme kminem. Dáme péct na 210°C asi na 25 minut. Dá se jíst jak teplé tak studené. .o) pozn. pokud je špenát moc vodnatý můžeme zahustit trochou strouhanky .o)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.