- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Borůvky | 150 |
Jahody | 150 |
Banány | 100 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 38 |
Ovesné vločky jemné | 60 |
Jogurt Lidl 3%bílý | 450 |
Energetická hodnota celkem: 3560 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 78,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1187 kJ
Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat aspoň 1 hodinu (klidně i přes noc). Vejce rozklepneme do misky, přidáme špetku soli a prošleháme metličkou. Vmícháme uleželé vločky a rozmačkané banány. Těsto vlijeme na nepřilnavou pánev, jen lehce potřenou olejem a připravíme jako omeletu. Ještě teplé rozkrojíme na čtvrtiny, na každou dáme asi 100 g jogurtu a bohatě posypeme čerstvým ovocem. Jahody lze nahradit borůvkami, malinami, černým rybízem nebo meruňkami. Můžeme připravit i z polovičního množství pro 2 osoby, případně hotovou placku nechat do druhého dne v ledničce a jíst jako studenou verzi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.