- Autor: misule14
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 100 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Med | 50 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Droždí | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 6841 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 241,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 69,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 855 kJ
Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 5.9, Sacharidy (g): 30.1, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 8.6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ovesné vločky zalijeme vlažným mlékem, přidáme med, žloutky, mouku, trochu citronové kůry a 1/2 sáčku sušeného droždí (nebo z 30 g droždí připravíme kvásek, který poté do těsta přilijeme). Rozmícháme a necháme vykynout. Vmícháme ušlehaný sníh z bílků (ze dvou vajec) a na lívanečníku smažíme lívanečky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.