- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa bez kůže | 90 |
Olej olivový | 7 |
Česnek | 5 |
Zelí bílé hlávkové | 150 |
Paprika červená | 50 |
Klasik jogurt bílý (Olma) | 70 |
Rajský protlak | 15 |
Citronová šťáva | 20 |
Dalamánek | 50 |
Ocet Balsamico | 15 |
Dochucovadla:
sůl, mletý bílý pepř, ocet tymián, oregáno
Energetická hodnota celkem: 1757 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, lžičkou olivového oleje a lisovaným česnekem, přidáme tymián a oregáno. Do marinády naložíme maso, promícháme a necháme minimálně 30 min. v chladu. Omyté zelí i červenou papriku nakrájíme na velmi tenké nudličky, mírně osolíme, opepříme, podle chuti přidáme ocet a zamícháme jogurt. Na teflonové pánvi rozehřejeme zbylý olej, nudličky masa zprudka opečeme, nakonec přidáme rajský protlak a necháme prohřát. Podáváme se zelným salátem a celozrným dalamánkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.