- Autor: hakykralova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jahody | 200 |
Smetana ke šlehání 33% | 240 |
Ocet | 10 |
Solamyl bramborový škrob | 30 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 225 |
Bílek | 140 |
Energetická hodnota celkem: 7863 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 265,
SAFA (g): 54,
Cukry (g): 248,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 33.1, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Bílky ušleháme do pevného lesklého sněhu, který dělá špičky. Zašleháme do něj cukr, pak přimícháme škrob a nakonec ocet. Vzniklou hmotu lžící přemístíme na hromádku na plech vyložený papírem na pečení. V hromádce nejprve vyhloubíme lžící "misku" a potom obrácenou stranou lžíce vytváříme po vnějším obvodu strukturu a vytahujeme špičky na horní hraně "misky". Hotový korpus ihned vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, teplotu ihned zmírníme na 120 °C a korpus pomalu sušíme 80 minut (korpus je usušený, když jde snadno odloupnout od papíru na pečení). Smetanu ušleháme do tuha. Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Upečený korpus necháme vychladnout, opatrně z něj sloupneme pečící papír, naplníme ho šlehačkou a ozdobíme jahodami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.